Sivilce izlerinden kurtulmak istiyorsanız, bana kulak verin! Sivilce lekelerine elveda!

19 Eylül 2017 Salı

Yumurta Maskesi ile Sivilcelerden Kurtulabilirsiniz

Sivilce izleri tedavisi arayışlarınıza girmeden önceki adım, sivilcelerin oluşumunu ya da en azından uzun süreler cildinizde kalmasını en baştan engellemeye çalışmaktır. Bu yazımda da sizlerle sivilcelere çok çok iyi gelen bir maske tarifinden; yumurta maskesi tarifinden bahsedeceğim. Yumurta maskesini yüzünüze uygulayarak hem daha gergin bir cilde sahip olurken hem de sivilce ve siyah noktalardan da kurtulabilirsiniz.




YUMURTA MASKESİ İLE SİVİLCELER VE SİYAH NOKTALARDAN KURTULMA


   Bu yazımızda size yumurta maskesi ile sivilceler ve siyah noktalardan nasıl kurtulacağınızı anlatacağız. Yumurta beyazı ile yapılan bu maskeyi düzenli bir şekilde yaparsanız sivilcelerden ve siyah noktalardan çok kısa süre içerisinde tamamen kurtulduğunuzu göreceksiniz.



Yumurta Maskesi için bize gerekli olan malzemeler; 

          


  •    Boş iki tane kase
  •    Boş plastik bir su şişesi 
  •   Yüzünüze sürmek için temiz iki fırça
  • 1 paket mendil
  • Yumurta


Öncelikle yumurtanızı kırdıktan sonra boş kasenin içine dökün. Yalnız yumurtaya biraz nazik davranın çünkü yumurtanın sarısını beyazı ile karışmasını istemiyoruz. Bize gerekli olan sadece beyaz kısmıdır. Çünkü yumurtanın beyazında yüksek miktarda protein bulunmaktadır. Sonra yumurtamızın beyazı ile sarını ayırma işlemine geçeceğiz. Bunun için boş plastik su şişemizin bize çok yardımı olacaktır. Su şişemizi baş aşağı gelecek şekilde hiçbir yere temas ettirmeden avucumuzla sıkalım. Amacımız su şişesini vakum görevi yaptırmaktır. Kasenin içinde bulunan yumurtanın sarısına sıktığımız su şişesinin ağız kısmını vakum yapar gibi çekmeye çalışalım. Su şişesinin sıkıldıktan sonra serbest bıraktığımızda yumurtanın sarısını içine çektiğini göreceksiniz. Böylelikle yumurtanın beyazı ile sarısını ayırmış olduk. Yumurtanın sarısını farklı bir kaseye koyabiliriz. Yumurtanın beyazını bir çatal yardımı ile güzelce çırpalım. Ta ki çırptığınızda çatalın ucuna su kıvamına gelene kadar bu işlemi tekrarlayalım. Su kıvamına gelmiş yumurtanın beyazını temiz bir fırça yardımı ile yüzümüze hafifçe yedirelim. Özellikle burunun elmacık kemiğine olan girintisine ve sivilceli olan kısımlarına sürmeyi unutmayalım. Yüzümüze hafif bir tabaka şeklinde sürdüğümüz yumurtanın beyazını, mendillerin yüzümüze maske görevi olacak biçimde yüzümüze yapıştırarak üstünden sürmeye devam edelim. Mendilleri, yumurtanın beyazı kurumadan yapıştırmamız gerekmektedir. 

Ardından yapıştırdığımız mendillerin üzerinden fırça yardımı ile tekrar yumurtanın beyazını yedirelim. Bütün yüzümüze bir maske olacak şekilde mendilleri yapıştıralım ve arkasından yumurtanın beyazını mendillerin üzerinden sürmeye devam edelim. 15-20 dakika kurumasını bekleyelim. İyice sertleşen mendilleri itina ile çıkartmaya çalışalım. Yüzümüzde bir gerginlik olması normaldir. Şimdi diğer kasemizde bulunan yumurtanın beyazını da çırpmaya başlayabiliriz. Aynı yumurtanın beyazında olduğu gibi yumurtanın sarısını da su kıvamına gelene kadar çırpalım. Buradaki kriterimiz kasemizin içerisinde topaklaşma olmamasıdır. Yumurtanın sarısını gergin olan yüzümüze temiz olan diğer fırçamız ile sürmeye başlayalım. Aynı önceki işlem gibi hafif ve itina ile sürelim. Fakat bu sefer mendil kullanmayacağız. Sarısını bütün yüzümüze uyguladıktan sonra ister sadece su ile ister sizin belirleyeceğiniz bir yüz temizleyicisi yardımı ile yıkayabiliriz.

Yumurta maskesi yardımı ile sivilce ve siyah noktalardan kurtulma işlemimizi haftada birkaç kez uygulamayı öneriyoruz. Çünkü düzenli bir şekilde yapacağınız bu işlem size çok yardımcı olacaktır. Hatta ikinci uygulamadan sonra sivilce ve siyah noktalarınızda bir azalma olduğunu göreceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder