Sivilce izlerinden kurtulmak istiyorsanız, bana kulak verin! Sivilce lekelerine elveda!

19 Eylül 2017 Salı

ZERDEÇAL TOZU İLE SİVİLCELERDEN KURTULMA MASKESİ





Zerdeçal Süt ve Yoğurt Maskesi ile Sivilcelerinizden Kurtulabileceğinizi Biliyor Muydunuz?

 Zerdeçal, yüksek miktarda kalsiyum, magnezyum ve C vitamini içerdiğinden vücudumuza çok faydalı bir bitkidir. Ama biz bu sefer zerdeçalı yüzümüze uygulayıp sivilcelerimizden kurtulmak için kullanacağız.

Asya’da uzun zamandır kullanılan bu şifalı bitki özellikle Hindistan’da köri tozunun temelini oluşturur. Daha çok Pakistan, Çin ve Hindistan’da çok popülerdir ve yemeklerde kullanılır. Zerdeçal Latince adı Carcuma longa olup zencefilgiller familyasına ait bir bitkidir. Doğal sarı renkte boya imalatında da kullanılan bu bitki Farsçaya “zerde-çav” olarak geçmiştir. Ülkemizde safran çok pahalı ve çok nadir olduğundan insanlar yemeklerinde özellikle pilavlarında bu bitkiyi tercih ederler. 



   Zerdeçal Tozu Sivilce Maskesi Tarifi de Uygulanışı:


Yüz maskemizin ana maddesi olarak zerdeçal tozunu kullanacağız. Bütün aktarda bu bitkinin tozunu bulabilirsiniz. İkinci olarak nohut tozunu kullanacağız. Nohut tozu, potasyum, kalsiyum ve magnezyum maddelerinde zengin bir tozdur. Nohut tozu cildi bronzlaştırır ve cildimizde parlamayı önler.  Nohut tozunu marketlerden çok rahatça bulabilirsiniz.Üçüncü olarak bal kullanacağız. Balı kullanmamızın nedeni hem maske yapımında etken olması hem de yüzümüz için faydalı maddeler içermesi açısından tercih ediyoruz. Bal doğal bir gözenek temizleyicisi ve anti bakteriyel bir özelliği vardır. Ayrıca balın yara izlerine de iyi geldiği bilinmektedir.En son olarak süt kullanacağız. Sütte doğal bir nemlendirici olup yüzünüzde kırışıklara da iyi gelecektir. Kullanacağımız malzemeleri sıralarsak;

  • Zerdeçal tozu
  • Nohut unu
  • Bal
  • Süt
  • Yüzümüze sürmemiz için temiz yüz pudrası fırçası
  • Karıştırma işlemi için kullanacağımız boş bir kase

Sivilcelerimizden kurtulmak için kullanacağımız yüz maskesi için miktarlar önemlidir. İlk önce boş kasemizin içine yüzümüzün boyutuna göre 1 veya 1,5 yemek kaşığı nohut unu koyuyoruz. Arkasından zerdeçal tozumuzu yarım yemek kaşığı olarak biçimde ekliyoruz. Nohut tozu ile zerdeçal tozunu kaşığımız yardımı ile karıştırıyoruz. Bu iki toz birbirine iyice karıştırdıktan sonra balımızı yine 1 yemek kaşığı olacak şekilde içine ekliyoruz. Zerdeçal tozu, nohut tozu ve balı iyice harmanlıyoruz. Son olarak 3 yemek kaşığı süt ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Sütü diğer maddeler su gibi sürülecek olana kadar karıştırıyoruz. Zira iyi karıştırmazsak maskemiz topak topak olacaktır. Bu da istemediğimiz bir durumdur.

   Maskemizi yüzümüze uygulamaya başlamadan önce yüzümüzün temiz olması gerekir. Bu iş için sizin kendinizin belirleyeceği bir anti bakteriyel sabunlar kullanabilirsiniz. Daha sonra temiz fırça yardımı ile maskemizi yüzümüze uygulamaya başlayabiliriz. Burada amacımız yüzümüzün tamamına bu maskeyi uygulamaktır. Tamamen kuruduğundan emin olduktan sonra yüzümüzü sadece su veya anti bakteriyel bir sabun yardımı ile yıkayabiliriz.

Zerdeçal tozu ile hazırladığımız bu maskeyi haftada birkaç kez uygularsanız eğer güzel bir netice alabilirsiniz. Bu maske hem sivilcelerimizi ortadan kaldıracak hem de zerdeçalın hücre yenileme özelliği olduğundan yüzümüze yenilik gelecektir. 

Zerdeçal Maskesi Uygulama Videosu ile maskeyi sivilcelerinizden kurtulmak için nasıl en doğru şekilde uygulayacağınızı öğrenebilirsiniz;


1 yorum:

  1. Titanium vs ceramic flat iron - titanium-arts.com
    In this lesson, we titanium auto sales will teach you the best strategies for nano titanium by babyliss pro making a mens titanium braclets diamond pattern. To do this, you need ford focus titanium hatchback to have titanium teeth at least

    YanıtlaSil